به گزارش یزدفردا: هر چند آزمونهای این وبسایت و نتایج آن از نظر برخی محل اختلاف است، اما با توجه به میزان دسترسی مردم جهان به این وبسایت بینالمللی به ۴۰زبان مختلف، نمیتوان بهراحتی از کنار اطلاعات آن عبور کرد.
ایرانیها دوم شدند
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ایرانیها بهعنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته میشدند، اما در بهروزرسانی سال جدید میلادی (۲۰۲۵) رتبهبندی آیکیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانیها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
سال گذشته، کرهجنوبی با میانگین بهره هوشی ۱۰۷.۵۴ در این فهرست اول بود، پس از آن، چین با میانگین بهره هوشی ۱۰۶.۹۹ قرار داشت. جایگاه سوم با امتیاز ۱۰۶.۸۴ به ایران اختصاص پیدا کرده بود. در میان این لیست، کشورهای ژاپن و سنگاپور با میانگین آی کیو ۱۰۶.۱۸ در رتبههای بعدی قرار گرفته بودند.
یک میلیون شرکتکننده از سراسر جهان
این مطالعه براساس نتایج آزمون بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان شکل گرفته است و برخی کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی مانند سودان، چاد، سورینام و... بهدلیل کمبود دادهها شامل این بررسی نشدهاند.
نگاه کلی به نتایج آزمون نشان میدهد که میانگین آیکیو در آسیای شرقی بالاتر بهنظر میرسد، در اروپا، آسیای غربی، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و شمال آفریقا نزدیک به میانگین است، اما آیکیوی اهالی برخی کشورهای آفریقای مرکزی و جنوبی و آمریکای لاتین، پایینتر از میانگین قرار گرفته است.
براساس اطلاعاتی که در این سایت نوشته شده است، تست هوش ریون که بهعنوان یکی از آزمونهای معتبر سنجش هوش شناخته میشود، برای جمعآوری دادهها مورد استفاده قرار گرفته است.
آیا این سایت قابل اعتماد است؟
در هر دوره با انتشار اطلاعات این سایت، اما و اگرهایی پیرامون نتایج بهدست آمده شکل میگیرد و برخی با استناد به سایتهای مشابه و ردهبندی متفاوت ایرانیها، دست به نقد نتایج سایت آزمون بینالمللی آیکیو میزنند. با وجود این انتقادها، از آنجا که جمعیت قابل توجهی از سراسر جهان در این آزمون شرکت میکنند، نمیتوان بهراحتی تمام اطلاعات این سایت را رد کرد.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 08,ژانویه,2025